Invatarea fara frontiere

08.02.2017

Invatarea fara frontiere

Cum facem față noilor provocări ale secolului 21 și care sunt abilitățile adecvate care pot să ne ajute în acest sens?..Iată o întrebare relevantă a cărui răspuns a ajuns să preocupe nu doar specialiștii în domenii educaționale, tehnologice și creative ci și tot mai mulți adulți, părinți ai unor copii care vor avea nevoie de aceste abilități-cheie pentru a se adapta vremurilor actuale și viitoare, pentru a supraviețui. În ultima perioadă se tot vorbește despre așa-zisele „soft skills”, expresia a devenit deja foarte cunoscută și toți oamenii care intră în contact cu aceasta o aprobă si sunt de acord că e nevoie de aceste aptitudini pentru a ne adapta provocărilor secolului 21. Doar că atunci cand e să ne întrebăm cum putem face în așa fel încât să dezvoltăm și exersăm abilitățile al căror subiect e atât de mult dezbătut și pentru ce anume vor fi ele utile, mai exact, răspunsurile nu mai sunt deja unanime..

Vă invităm să urmăriți un filmuleț în care Graham Brown-Martin, autorul cărții best-seller Learning {Re}imagined și fondatorul Learning Without Frontiers vorbește despre toate acestea.

 

Fara zahar

Fara zahar

Urmariti un filmulet despre zahar sau mai exact despre toxicitatea zaharului, care din pacate, poate provoca dependenta.

Care este viitorul educatiei si al invatarii?

Care este viitorul educatiei si al invatarii?

Care este viitorul educatiei si al invatarii?Când invatam, de fapt ce anume invatam?

Cum ar putea si ar trebui sa fie scolile?

Cum ar putea si ar trebui sa fie scolile?

In filmuletul TedxTalk de mai jos Dr. Steve Hughes, specialist în neuropsihologie pediatrică și președinte al Comitetului de Cercetare Globală al Asociației Montessori Internationale vorbește despre cum ar putea și ar trebui să fie școlile astfel încât să stimuleze într-un mod pozitiv conexiunile neuronale ale copiilor și să contribuie la dezvoltarea abilităților cognitive și emoționale ale acestora.

Montessori acasa

Montessori acasa

Educația Montessori este mai mult decât o metodă aplicată în grădiniță și mai mult decât folosirea materialelor Montessori în mod inteligent. Este o abordare unitară a copilului, un stil de viață al adultului și al copilului din preajma lui, o atitudine manifestată în orice context al vieții, inclusiv în familie.

Asociatia Orizonturi Libere Montessori Kindergarten

Str. Unditei nr.11, Sector 1, Bucuresti.

Director educational: Natalia Pop - 0787.829.354
Pedagog AMI 3-6 ani: Oana Albu - 0733.914.286

Email: office@orizonturilibere.ro
Telefon: 0372.988.456

Ne găsiți și pe Facebook

Newsletter

Abonare