Incotro ne indreptam?..

24.04.2016

Incotro ne indreptam?..

Vă invităm să urmăriți un filmuleț în care marele om de cultură Gabriel Liiceanu face o prezentare a cărții Anatomia unei imposturi. O școală incapabilă să învețe, scrisă de profesorul de filozofie Mihai Maci, lector în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene al Universității din Oradea. Odată cu realizarea recenziei cărții, Liiceanu răspunde la câteva întrebări foarte pertinente cu privire la istoricul învățământului din România și declinul înregistrat de acesta, insistând asupra ideii că efectele negative ale cataclismului educațional se resimt la nivelul întregii țări și vulnerabilizează în continuare societatea în care trăim. Multiplele reforme ale învățământului, printre care desființarea la un moment dat a școlilor profesionale sau instituirea sistemului educațional universitar Bologna, au tras în jos învățământul la toate nivelele sale, ajungându-se în situația dramatică în care “oameni care nu știu să folosească mai mult de o sută de cuvinte să conducă doctorate” sau să ia doctorate, plagiind.  Având aceste baze, încotro ne îndreptăm?...

O schimbare pozitivă în societate are nevoie de o revoluție în educație

O schimbare pozitivă în societate are nevoie de o revoluție în educație

În filmulețul TEDxPrague de mai jos, doi tineri care au avut ocazia să beneficieze de educația Montessori, împărtășesc perspectiva lor cu privire la revoluția educațională care se impune în mod firesc în vremurile pe care le trăim.

Invatarea fara frontiere

Invatarea fara frontiere

Cum facem fata noilor provocari ale sec.21?

Despre iubirea neconditionata a parintilor

Despre iubirea neconditionata a parintilor

Alfie Kohn vorbeste despre parenting neconditionat si despre efectele pedepselor asupra copiilor

Montessori acasa

Montessori acasa

Educația Montessori este mai mult decât o metodă aplicată în grădiniță și mai mult decât folosirea materialelor Montessori în mod inteligent. Este o abordare unitară a copilului, un stil de viață al adultului și al copilului din preajma lui, o atitudine manifestată în orice context al vieții, inclusiv în familie.

Asociatia Orizonturi Libere Montessori Kindergarten

Str. Unditei nr.11, Sector 1, Bucuresti.

Director educational: Natalia Pop - 0787.829.354
Pedagog AMI 3-6 ani: Oana Gîrjoabă - 0733.914.286

Email: office@orizonturilibere.ro
Telefon: 0372.988.456

Ne găsiți și pe Facebook

Newsletter

Abonare