Despre "Parentaj sensibil si inteligent"

05.10.2014

Despre "Parentaj sensibil si inteligent"

In urmatorul filmulet, Doctorul Dan Siegel explica de ce intelegerea experientelelor din propria copilarie si integrarea lor este atat de importanta pentru cresterea propriilor copii.
Indemnul adresat parintilor care intampina dificultati in relationarea cu copiii lor este ca mai intai sa recurga la o analiza introspectiva si retrospectiva. Intelegerea propriei experiente de viata si felul in care reusesti sa atribui un sens trecutului personal este cel mai bun predictor al modului in care copilul tau va relationa cu tine.

Pentru o aprofundare a acestui subiect, in cartea “Parentaj sensibil si inteligent – Sa ne intelegem pe noi insine, pentru a creste copii fericiti” – aparuta in 2013 la Editura Herald, gasiti exemple si studii stiintifice despre cum istoria personala modeleaza stilul nostru de parenting si relatia cu copiii nostri.

Invatarea fara frontiere

Invatarea fara frontiere

Cum facem fata noilor provocari ale sec.21?

Despre intrebarea: "Ce ai invatat azi?"

Despre intrebarea: "Ce ai invatat azi?"

Cat de des isi intreaba parintii copiii despre ce au invatat la scoala?

Lasati copiii sa se joace

Lasati copiii sa se joace

DR. Kenneth Ginsburg vorbeste in articolul de mai jos, despre rolul important al parintelui in cresterea nivelului de rezilienta la copii prin hranirea creativitatii, astfel incat copiii sa devina niste adulti fericiti, productivi si echilibrati.

Cum stimulam invatarea?

Cum stimulam invatarea?

Will Richardson, profesor cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul educațional, co-fondator Modern Learner Media și blogger renumit vorbește despre un adevăr surprinzător referitor la școli.

Asociatia Orizonturi Libere Montessori Kindergarten

Str. Unditei nr.11, Sector 1, Bucuresti.

Director educational: Natalia Pop - 0787.829.354
Pedagog AMI 3-6 ani: Oana Gîrjoabă - 0733.914.286

Email: office@orizonturilibere.ro
Telefon: 0372.988.456

Ne găsiți și pe Facebook

Newsletter

Abonare