22.01.2018
Autor și lider vizionar în business și educație, Ricardo Semler prezintă ideile sale cu privire la forma de democrație corporatistă pe care o practică. El propune un model de business bazat pe o abordare flexibilă, care respectă și valorizează ființa umană și ține cont de nevoile psihologice ale oamenilor, întreaga activitate profesională desfășurându-se într-un mod mai firesc, mai uman. Această concepție înțeleaptă promovează echilibrul între muncă și celelalte aspecte importante ale vieții și îi stimulează pe oameni să descopere adevărata semnificație a muncii și vieții lor și să se implice în activități în consecință.
Întrebarea care generează reflecție e: cum ar fi dacă și școlile ar funcționa astfel?
Cat de des isi intreaba parintii copiii despre ce au invatat la scoala?
În filmulețul TEDxPrague de mai jos, doi tineri care au avut ocazia să beneficieze de educația Montessori, împărtășesc perspectiva lor cu privire la revoluția educațională care se impune în mod firesc în vremurile pe care le trăim.
Dr. Steve Hughes este specializat in neuropsihologie pediatrica si este un speaker frecvent intalnit la conferintele despre pedagogia Montessori.
Maria Montessori a fost prima femeie care a practicat medicina în Italia după absolvirea Facultăţii de Medicină a Universităţii din Roma în 1896.
Str. Unditei nr.11, Sector 1, Bucuresti.
Director educational: Natalia Pop - 0787.829.354
Pedagog AMI 3-6 ani: Oana Albu - 0733.914.286
Email: office@orizonturilibere.ro
Telefon: 0372.988.456
Ne găsiți și pe Facebook