Scoala ucide creativitatea?

04.03.2014

Scoala ucide creativitatea?

Urmariti unul dintre cele mai vizionate si apreciate filmulete de pe TED, in care Sir Ken Robinson vorbeste despre actualul sistem educational nepotrivit timpurilor noastre si mai mult decat atat, inhibitor al creativitatii. Sir Ken Robinson este un autor englez foarte apreciat, consultant in educatie si care a primit in 2003 titlul de cavaler al Coroanei Britanice pentru aportul si realizarile sale in acest domeniu. Cartea sa din 2009, The Element: How Finding Your Passion Changes Everything este un bestseller si a fost tradusa in 21 de limbi.

 

http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

O schimbare pozitivă în societate are nevoie de o revoluție în educație

O schimbare pozitivă în societate are nevoie de o revoluție în educație

În filmulețul TEDxPrague de mai jos, doi tineri care au avut ocazia să beneficieze de educația Montessori, împărtășesc perspectiva lor cu privire la revoluția educațională care se impune în mod firesc în vremurile pe care le trăim.

Montessori acasa

Montessori acasa

Educația Montessori este mai mult decât o metodă aplicată în grădiniță și mai mult decât folosirea materialelor Montessori în mod inteligent. Este o abordare unitară a copilului, un stil de viață al adultului și al copilului din preajma lui, o atitudine manifestată în orice context al vieții, inclusiv în familie.

Lasati copiii sa se joace

Lasati copiii sa se joace

DR. Kenneth Ginsburg vorbeste in articolul de mai jos, despre rolul important al parintelui in cresterea nivelului de rezilienta la copii prin hranirea creativitatii, astfel incat copiii sa devina niste adulti fericiti, productivi si echilibrati.

Ar putea fi Montessori răspunsul la un mediu de lucru mai bun?

Ar putea fi Montessori răspunsul la un mediu de lucru mai bun?

Sophie Bryan, specialist în dezvoltare organizațională și culturală vorbește despre motivele din cauza cărora ar trebui să se modernizeze mediile de lucru tradiționale.

Asociatia Orizonturi Libere Montessori Kindergarten

Str. Unditei nr.11, Sector 1, Bucuresti.

Director educational: Natalia Pop - 0787.829.354
Pedagog AMI 3-6 ani: Oana Gîrjoabă - 0733.914.286

Email: office@orizonturilibere.ro
Telefon: 0372.988.456

Ne găsiți și pe Facebook

Newsletter

Abonare