Cum stimulam invatarea?

25.09.2017

Cum stimulam invatarea?

Will Richardson, profesor cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul educațional, co-fondator Modern Learner Media și blogger renumit vorbește despre un adevăr surprinzător referitor la școli, acela că școlile nu au fost create de fapt pentru a favoriza învățarea. Prof. Richardson împărtășește concluziile la care a ajuns după mulți ani de cercetare și subliniază necesitatea existenței unor condiții de bază pentru ca un copil să învețe într-un mod eficient și să-l ajute să păstreze acele informații sau achiziții pentru toată viața. Iar aceste condiții nu se găsesc în sistemul educațional tradițional. Printre factorii care le stimulează copiilor dorința de a învăța se numără mediul pozitiv și sigur pe care aceștia ar trebui să-l aibă când învață, autonomia, necondiționarea ca timp, existența unor profesori cu rol de mentor, aplicabilitatea informațiilor în viața reală și relevanța pentru viața cotidiană, experimentarea anumitor fenomene. În filmuleț veți vedea o analiză comparativă pe această temă și veți afla care sunt și ceilalți factori care stimulează învățarea.

 

Despre Montessori si Viitorul Educatiei

Despre Montessori si Viitorul Educatiei

Dr. Steve Hughes este specializat in neuropsihologie pediatrica si este un speaker frecvent intalnit la conferintele despre pedagogia Montessori.

Despre mecanismul educației moderne

Despre mecanismul educației moderne

Vă invităm să urmăriți un filmuleț TEDxTalk în care Gautam Khetrapal, speaker internațional cu studii în domeniul ingineriei informatice și fondator al platformei lifeplugin.com.

Despre Triada: Minte-Trup-Suflet

Despre Triada: Minte-Trup-Suflet

Adele Diamond, specialist in neurostiinta si psiholog vorbeste despre planurile fiinta-corp, minte, suflet

Lasati copiii sa se joace

Lasati copiii sa se joace

DR. Kenneth Ginsburg vorbeste in articolul de mai jos, despre rolul important al parintelui in cresterea nivelului de rezilienta la copii prin hranirea creativitatii, astfel incat copiii sa devina niste adulti fericiti, productivi si echilibrati.

Asociatia Orizonturi Libere Montessori Kindergarten

Str. Unditei nr.11, Sector 1, Bucuresti.

Director educational: Natalia Pop - 0787.829.354
Pedagog AMI 3-6 ani: Oana Gîrjoabă - 0733.914.286

Email: office@orizonturilibere.ro
Telefon: 0372.988.456

Ne găsiți și pe Facebook

Newsletter

Abonare