img
inapoi
Invatarea fara frontiere
Postat la 08.02.2017

Invatarea fara frontiere

Cum facem față noilor provocări ale secolului 21 și care sunt abilitățile adecvate care pot să ne ajute în acest sens?..Iată o întrebare relevantă a cărui răspuns a ajuns să preocupe nu doar specialiștii în domenii educaționale, tehnologice și creative ci și tot mai mulți adulți, părinți ai unor copii care vor avea nevoie de aceste abilități-cheie pentru a se adapta vremurilor actuale și viitoare, pentru a supraviețui. În ultima perioadă se tot vorbește despre așa-zisele „soft skills”, expresia a devenit deja foarte cunoscută și toți oamenii care intră în contact cu aceasta o aprobă si sunt de acord că e nevoie de aceste aptitudini pentru a ne adapta provocărilor secolului 21. Doar că atunci cand e să ne întrebăm cum putem face în așa fel încât să dezvoltăm și exersăm abilitățile al căror subiect e atât de mult dezbătut și pentru ce anume vor fi ele utile, mai exact, răspunsurile nu mai sunt deja unanime..

Vă invităm să urmăriți un filmuleț în care Graham Brown-Martin, autorul cărții best-seller Learning {Re}imagined și fondatorul Learning Without Frontiers vorbește despre toate acestea.

 

Articole similare

Care este viitorul educatiei si al invatarii?
Postat la 31.05.2014

Care este viitorul educatiei si al invatarii?

Care este viitorul educatiei si al invatarii?Când invatam, de fapt ce anume invatam?

— Detalii
Cum stimulam invatarea?
Postat la 25.09.2017

Cum stimulam invatarea?

Will Richardson, profesor cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul educațional, co-fondator Modern Learner Media și blogger renumit vorbește despre un adevăr surprinzător referitor la școli.

— Detalii
Alfabetul Vietii
Postat la 25.07.2014

Alfabetul Vietii

Invatarea alfabetului vietii in mediul Montessori

— Detalii
Montessori acasa
Postat la 25.02.2016

Montessori acasa

Educația Montessori este mai mult decât o metodă aplicată în grădiniță și mai mult decât folosirea materialelor Montessori în mod inteligent. Este o abordare unitară a copilului, un stil de viață al adultului și al copilului din preajma lui, o atitudine manifestată în orice context al vieții, inclusiv în familie.

— Detalii