Despre "Parentaj sensibil si inteligent"

05.10.2014

Despre "Parentaj sensibil si inteligent"

In urmatorul filmulet, Doctorul Dan Siegel explica de ce intelegerea experientelelor din propria copilarie si integrarea lor este atat de importanta pentru cresterea propriilor copii.
Indemnul adresat parintilor care intampina dificultati in relationarea cu copiii lor este ca mai intai sa recurga la o analiza introspectiva si retrospectiva. Intelegerea propriei experiente de viata si felul in care reusesti sa atribui un sens trecutului personal este cel mai bun predictor al modului in care copilul tau va relationa cu tine.

Pentru o aprofundare a acestui subiect, in cartea “Parentaj sensibil si inteligent – Sa ne intelegem pe noi insine, pentru a creste copii fericiti” – aparuta in 2013 la Editura Herald, gasiti exemple si studii stiintifice despre cum istoria personala modeleaza stilul nostru de parenting si relatia cu copiii nostri.

Despre invatare, dezvatare si reinvatare

Despre invatare, dezvatare si reinvatare

Scopul Montessori este de a intelege ce si cum invatam, cum dezvoltam si pastram aceasta dragoste de a invata.

Despre Montessori si Viitorul Educatiei

Despre Montessori si Viitorul Educatiei

Dr. Steve Hughes este specializat in neuropsihologie pediatrica si este un speaker frecvent intalnit la conferintele despre pedagogia Montessori.

Cum ar putea si ar trebui sa fie scolile?

Cum ar putea si ar trebui sa fie scolile?

In filmuletul TedxTalk de mai jos Dr. Steve Hughes, specialist în neuropsihologie pediatrică și președinte al Comitetului de Cercetare Globală al Asociației Montessori Internationale vorbește despre cum ar putea și ar trebui să fie școlile astfel încât să stimuleze într-un mod pozitiv conexiunile neuronale ale copiilor și să contribuie la dezvoltarea abilităților cognitive și emoționale ale acestora.

Efectele TV-ului asupra copiilor

Efectele TV-ului asupra copiilor

Atentie parinti la efectele TV/Ipad/Iphone-ului asupra copiilor!

Asociatia Orizonturi Libere Montessori Kindergarten

Str. Unditei nr.11, Sector 1, Bucuresti.

Director educational: Natalia Pop - 0787.829.354
Pedagog AMI 3-6 ani: Oana Gîrjoabă - 0733.914.286

Email: office@orizonturilibere.ro
Telefon: 0372.988.456

Ne găsiți și pe Facebook

Newsletter

Abonare